Iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga zarzavatul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 200ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg pasta bulion
  • 1capatana de usturoi

Mod de preparare

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert.
Cand fasolea este aproape fiarta (boalele sunt moi) se adauga zarzavatul taiat sau ras si se tine pe foc pana este bine fiert. Se strecoara si se pune intr-un vas la racit.
Se freaca cu lingura de lemn pana ce devine o pasta omogena. La frecare se adauga usturoiul pasta, ulei si apa in care a fiert fasolea ca aceasta sa nu devina prea tare. Dupa frecare se aseaza aceasta intr-o farfurie.
Intr-o tigaie se prajeste o ceapa care se stinge cu o lingura de bulion. Acest rantas se pune deasupra fasolei.


Iahnia de fasole se serveste cu muraturi si mamaliga.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...