Iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga zarzavatul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 200ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg pasta bulion
  • 1capatana de usturoi

Mod de preparare

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert.
Cand fasolea este aproape fiarta (boalele sunt moi) se adauga zarzavatul taiat sau ras si se tine pe foc pana este bine fiert. Se strecoara si se pune intr-un vas la racit.
Se freaca cu lingura de lemn pana ce devine o pasta omogena. La frecare se adauga usturoiul pasta, ulei si apa in care a fiert fasolea ca aceasta sa nu devina prea tare. Dupa frecare se aseaza aceasta intr-o farfurie.
Intr-o tigaie se prajeste o ceapa care se stinge cu o lingura de bulion. Acest rantas se pune deasupra fasolei.


Iahnia de fasole se serveste cu muraturi si mamaliga.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide