Mamaliga cu sos hagao

Sosul hagao este specific bucatariei columbiene. Este folosit ca si condiment pentru diferite mancaruri, dar si consumat ca atare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina de malai
  • apa
  • Pentru sosul hagao
  • o ceapa tocata marunt
  • 2 rosii tocate
  • 3 catei zdrobiti de usturoi
  • 1lg de piper verde macinat
  • 3lg ulei de masline
  • 1/2lg de chimen praf
  • frunze de coriandru
  • 2 codite ceapa verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Preparati mamaliga potrivit de tare.

Puneti ceapa tocata, rosiile, ceapa verde marntita, piperul verde, usturoiul, praful de piper impreuna cu uleiul de masline intr-o oala, la foc potrivit. Gatiti la foc mediu, amestecand des pana cand legumele s-au inmuiat si aromele abunda bucataria.

Adaugati frunzele de coriandru tocate grosier, si mai gatiti pentru inca 5 minute.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Se taie mamaliga in felii si se pune sos hagao deasupra.


Se serveste cu felii de rosii si ceapa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii