Mancare de rosii cu ardei copti

Imi aduc aminte cu mare drag de minunatele vacante petrecute la tara la bunici. Copii fiind ne bucuram de orice lucru marunt pe care bunica il pregatea cu drag pentru noi. Astazi m-am decis sa fac o mancare de rosii cu ardei copti, o mancare veche, simpla, dar care pastreaza gustul dulce si minunat al legumelor proaspat culese din gradina.

Portii
6
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura de zahar, in cazul in care rosiile sunt mai acre
  • circa 2,5 kg rosii bine coapte
  • 1 kg ardei gras
  • 2 cepe
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Spalam ardeiul gras si il coacem bine pe toate partile. Cat timp ardeii se rumenesc frumos pe toate partile, curatam rosiile de pielite si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate da prin masina de tocat,insa eu le prefer date pe razatoare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa fiarba la foc potrivit, pana incep sa scada putin,iar sosul incepe sa se ingroase. Daca rosiile sunt mai acre se adauga o lingura cu zahar. Dupa ce ardeiul s-a copt,se lasa sa se raceasca,se curata de pielite si se pune la scurs. Cand mancarea de rosii a mai scazut, punem ardeiul gras. Eu am curatat ardeii de seminte si i-am taiat fasii subtiri, pentru a evita eventualele neplaceri (in cazul in care ardeiul contine musafiri nepoftiti). Curatam usturoiul,il pisam si il adaugam in sos.Daca mai este necesar,mai adaugam sare. Mai lasam sa dea cateva clocote, apoi oprim mancarica. Este o mancare delcioasa, care merge de minune calda, dar rece este si mai gustoasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca