Mancare de urzici

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si, daca nu tineti post, puteti servi mancarea cu un ou ochi moale si mamaliguta, asa cum am prezentat in fotografii.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 linguri ulei;
  • 250 g urzici tinere, proaspete;
  • apa;
  • o ceapa;
  • sare;
  • o lingura de faina;
  • doua linguri de Malai
  • 5 catei de usturoi
  • o mana de leustean tocat, de la congelator.

Mod de preparare

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care acestea au fost oparite, doua cani de apa si putina sare.

Dupa ce urzicile au fiert, intr-un castron se prepara un rantas, care sa fie de consistenta unui iaurt, dintr-o lingura de faina si doua linguri de malai, amestecate cu putina apa (cat sa devina lichide si omogene).

Aceasta compozitie se adauga peste urzici, mestecand continuu pana cand malaiul este fiert si mancarea se ingroasa.

La final, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat felii) si leusteanul.

Daca tineti post, mancarea se serveste ca atare, iar daca nu se poate servi cu un ou ochi moale si mamaliguta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute in aluat de bere

Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)

Chiftelute in aluat de bere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca