Sarmale cu soia in foi de stevie
Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras, se inabusa in 3 linguri ulei si 3 de apa. Granulele de soia se fierb in apa, conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita, apoi prin apa rece, pt a-si pastra culoarea verde. Se lasa apoi sa se scurga bine de apa. Intr-un bol se amesteca soia, orezul, compozitia cu ceapa si morcov, verdeata tocata marunt, bulionul, sare si condimente dupa gust. Daca nu este post, in compozitie se poate adauga si un ou.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala, pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute. Se pun si 2 linguri cu bulion si se toarna borsul. Se dau la cuptor o ora si jumatate, la foc domol.
Se servesc cu smantana sau simple daca este post.
......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...
Tort cu blat de cacao si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj