Sarmale de post cu mamaliguta

Sarmalele de post cu mamaliguta este o mancare de post traditionala si delicioasa. Se scat frunjele pentru sarmale, se toaca toate zarzavaturile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza murata medie
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 cana de orez
  • 3 ardei
  • 2 cani de samburi de dovleac
  • piper
  • bulion
  • sare
  • foi de dafin
  • marar
  • cimbru
  • Pentru mamaliga:
  • 300 gr malai
  • 3 litri apa
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Se scat frunjele pentru sarmale,se toaca toate zarzavaturile,se pun putin la calit,se pune orezul,se adauga samburii trecuti prin masina si condimente ,cimbru ,se fac sarmalele,se aseaza intr un tuci si se pun la fiert cu foile de dafin si 0 cana apa,cand sunt aproape fierte se adauga bulionul si mararul ,se iau de pe foc si se pun pe platou sau in castron ,intre timp punem sa facem si mamaliga intr un tuci se pune apa la fiert se pune maialui si sarea se lasa la foc mic sa fiarba iar cand este gata se ia si se aseaza frumos langa sarmale .
POFTA BUNA!


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...