Supa crema de mazare verde de post

Supa crema de mazare este o mancare de post foarte sanatoasa si delicioasa. Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g mazare noua
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • 1/2 lingurita curry
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 2 frunze menta
  • zeama de lamaie
  • crutoane de paine.

Mod de preparare

Supa crema de mazare este o mancare de post foarte sanatoasa si delicioasa. Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune un vas cu aprox. 1 l de apa la fiert; cand apa da in clocot, se adauga legumele, uleiul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se adauga mazarea si se continua fierberea pana se patrund toate legumele. Se adauga patrunjel si menta verde apoi se paseaza amestecul cu blenderul, pana se obtine o pasta fina si cremoasa. Se potriveste gustul cu sare, curry si zeama de lamaie.


Supa crema de mazare se serveste calda, cu crutoane de paine, iar daca nu este post se poate servi cu topping de smantana.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii