Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru tocanita avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi fainosi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita de srae
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva fire de partunjel
  • Pentru salata de sfecla avem nevoie de:
  • 2 sfecle
  • o lingura de ulei
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa.

TOCANITA:
1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi, apoi tocam ceapa marunt.
2. Intr-o tigaie bine incinsa turnam uleiul de masline si-l lasam sa se incinga si el apoi adugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca putin.(cca 5 minute)
3. Adaugam sarea, piperul si apoi cubuletele de cartofi. Apoi transferam totul intr-o oala peste care adaugam si 2 cani de apa si acoperim totul cu un capac. Lasam pe foc 30 minute, apoi adaugam patunjelul tocat si masa poate fi servita.

SALATA:

Se iau sfeclele si se spala foarte bine, apoi se sterg cu servetele de hartie. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor app 2 ore. Apoi se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga uleiu, sarea si zeama de lamaie dupa gust si se serveste alaturi de tocanita de cartofi.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...