Prajitura cu dovleac si morcovi

Am vrut sa fac ceva dulce, de post si rapid iar daca am avut un dovleac (crescut in gradina) am pus de-o prajitura aromata si gustoasa.

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g miez de dovleac dat pe razatoare
  • 100 g morcov dat pe razatoare
  • 250 g faina
  • 100 g nuci tocate marunt
  • 170 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1plic praf de copt

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol toate ingredientele.

Ungem doua tavi de chec cu ulei si le tapetam cu faina.

Impartim compozitia in doua si o turnam in tavile de chec.

O tava o ornam cu miez de nuca intreg iar cealalta cu dovleac ras.

Coacem cca 40 de minute, pana se rumenesc frumos iar prajitura se desprinde de pe margini.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca