Sarmale de post cu soia

O reteta de post, pentru a inlocui sarmalele originale.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza
  • 100 g soia granule
  • 3 cepe
  • 150 g orez
  • 3 morcovi
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, Boia dulce
  • cimbru, marar
  • bulion (suc de rosii)
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert iar cand da in clocot se pune varza si se lasa la fiert.

Se desprind frunzele si se lasa sa se racoreasca.

Intr-o alta oala, se pune soia la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Legumele se curata si se spala.

Ceapa o tocam marunt, morcovii ii dam pe razatoarea mare iar ciupercile se taie marunt.

Calim legumele in putin ulei, pana se inmoaie.

In acest moment adaugam soia strecurata, orezul spalat si condimentele dupa gust.

Luam foi de varza potrivit de mari, adaugam cate 1 lingura din compozitia de mai sus si le rulam strans.

Punem sarmalutele formate intr-o oala, adaugam apa, bulion, sare si eventual varza taiata marunt. Se lasa la fiert cca 50 de minute.

Pofta buna !

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii