Supa crema de pastarnac si fasole - de post, pregatita cu blenderul Oster

Cu aceasta supa crema i-am cucerit azi pe cei dragi. Le-a placut tare mult.Am sa o refac cat de curand. Ca de obicei, m-am folosit cu mare drag de blenderul performant Oster Classic Chrome. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 bucati de pastarnac
  • -1 cutie conserva de fasole alba
  • -4 căței de usturoi
  • -1 ceapa alba
  • -1 ardei galben
  • -3 cani supa de legume
  • -1 lingurita rozmarin proaspăt, sau uscat
  • -1 lingura zeama de lămâie
  • -1 crenguta de Cimbru
  • -sare si piper
  • -3 linguri ulei de măsline
  • Topping pentru servire: Uleiul de curry: -4 lingurite ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 varf de cutit de curry
  • -2 linguri seminte de dovleac prajite
  • -1 linguriță seminte de susan prăjite
  • Pentru servire: -crutoane de pâine prăjită usturoiate
  • Decor: -crengute proaspete de Cimbru

Mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.


2.Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de apa rece.O strecuram si o lasăm deoparte. 3.Ceapa, usturoiul si ardeiul le curatam si le tăiem cubulete mărunte.


*Pregatim supa; 1.Punem intr-o oala uleiul de măsline si adăugăm legumele la prăjit.


2.Când sunt sticloase, adăugăm pastranacul, crenguta de cimbru, rozmarinul si continuam prajirea la foc mediu pana pastarnacul începe asa aibă o culoare aurie.


3.Adăugăm supa de legume, sare, piper după gust, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc mic pana pastranacul este pătruns.


4.După acest timp îndepărtăm crenguta de cimbru, adăugăm fasolea din conserva si mai lasam sa fiarba in clocot alte 5 minute.


5.Tragem oala deoparte si rastunam continutul ei in blenderul performant Oster Classic Chrome.


6.Mixam cam 4 minute la viteza medie, adăugăm zeama de lamaie si apoi mai mixam alte 2 minute la viteza mare.


*Pregătim topping-ul; 1.Intr-o tigaie punem semintele de dovleac, susanul si le prajim cam 1-2 minute.


2.Rasturnam apoi intr-un castronel semintele si le punem deoparte.


3.In aceeasi tigaie adăugăm apoi uleiul de măsline, usturoiul ras, praful de curry si prajim totul la foc iute cam 1 minut. Tragem apoi tigaia deoparte.


4.Pregătim crutoane de pâine prăjită pentru servire.


5.Turnam supa de păstarnac si fasole in castroane, boluri, farfurii sau în ce doriti.


6.Deasupra presaram seminte de dovleac si de susan.


8.Punem si cate o lingurita de ulei automatizat cu usturoi si curry si supa crema este gata.


9.O servim fierbinte alaturi de crutoane de pâine simple, sau date cu usturoi.


Poftă mare va doresc!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii