Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime - pregatita cu blenderul Oster

Aceasta supa mătăsoasă este perfectă pentru a celebra începutul sezonului de capsuni. O aparitie inedită si surprinzatoare.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Supa: -400 gr. capsuni
  • -1 ridiche
  • -3 linguri de zahar brun
  • -1 pahar suc de grepfruit
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -coaja de la o lime
  • -5 frunzulite de mentă proaspătă
  • -3 lingurițe de miere
  • -putin piper proaspăt măcinat
  • Pentru servire: -100 ml. friscă vegetală
  • Decor: -coaja rasa de lime

Mod de preparare

*Pentru inceput; 1.Spalam foarte bine in apa rece capsunii si ii lasam sa se scurga. 2.Ii tăiem apoi in sferturi si ii lasam deoparte. 3.Intr-o tigaie punem zahărul la caramelizat. 4.Cand incepe sa se faca auriu, adaugam coaja de portocală si coaja de lime. 5.Amestecam câteva secunde după care stingem totul cu sucul de portocala si cel de grepfruit. 6.Adăugăm mierea, frunzulitele de menta, putin piper macinat si lasam si dea cateva clocote pana se topeste si zaharul caramelizat. 7.Tragem deoparte, indepartam frunzulitele de menta, punem apoi capsunii si ridichea data prin razătoarea mare. 9.Amestecam lejer pana capsunii si ridichea sunt scufundate in lichidul aromat si le lasam sa stea cam 5 minute pana se întrepătrund aromele. 10.După acest timp răsturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Pornim aparatul timp de 1 minut la viteza medie. 12.Mai pornim din nou aparatul pentru alte 2 minute la viteza mare. 13.După aceasta mixare, supa de caspuni trebuie sa aibă o textura fină si matasoasa. 14.Acum punem frisca intr-un bol si o batem spuma. 15.Turnam in farfurii, sau boluri supa de capsuni cu aroma de portocala. 16.Deasupra punem câte o lingura generoasă de frisca si decoram cu razatura de lime. 17.Servim supa de capsuni foarte rece. Pofta mare va doresc!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii