Tocana de ceapa de post

Cred ca ati auzit si voi de tocanita de ceapa de pe vremea bunicii. Servita cu mamaliguta, este un pranz delicios !

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 conserva (400 g ) de rosii in bulion.
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiem ceapa julien si o calim in 2 linguri de ulei.

Taiem ardeiul cubulete, razalim morcovul pe razatoarea mica iar usturoiul il taiem feliute si le adaugam peste ceapa, lasandu-le la calit inca 5-10 minute, pana se inmoaie legumele.

Adaugam sare si piper, eventual vegeta dupa gust, rosiile in bulion, frunzele de patrunjel tocate marunt si le mai lasam putin pe foc sa se patrunda aromele.

Servim cu mamaliguta. Pofta Buna !!!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...