File de somon cu sos de mustar

Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • File de somon – 2 buc
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Miere – 1 lingura
  • Iaurt grecesc – 200 g
  • Unt – 30 g
  • Capere – 3 lingurite
  • Mustar Dijon Kamis – 2 linguri
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Lamaie – 1 buc
  • Condimente pentru peste Kamis
  • Marar Kamis – 1 lingura
  • Sare de mare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Piper mozaic Kamis – dupa gust

Mod de preparare

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;

Se stropeste pestele cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;

Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;

Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;

Se pun capere deasupra;

Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;

Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;

Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;

Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;

Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;

Se amesteca totul;

Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca