Piept de pui in crusta de mustar

Pieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai jos te va ajuta sa iti iasa perfect!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept de pui – 1 piept intreg (taiat in 4)
  • Mustar Dijon Kamis – 3 linguri
  • Mustar Clasic Kamis – 3 linguri
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Ierburi de provence – 2 linguri sau amestec din busuioc
  • cimbru
  • oregano si rozmarin
  • Condimente pentru pui Kamis – 1/4 plic
  • Usturoi granulat – ¼ plic
  • Parmezan ras – 80 g
  • Pesmet auriu – 50 g
  • Sare
  • piper mozaic – dupa gust
  • Patrunjel tocat pentru servire – ½ legatura

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;

Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati;

Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;

Asezoneaza ambele parti cu sare si piper;

Amesteca cele 2 tipuri de mustar si uleiul de masline.

Intr-un atasament cu tocator de blender, adauga parmezanul ras, ierburile de provence ( sau amestescul de cimbru, oregano, rozmarin, busuioc), usturoi granulat, condiment pentru pui Kamis, parmezan si pesmet auriu

Macina totul impreuna.

Unge pieptul de pui cu mustarul (folosind o pensula) si trece-l prin compozitia tocata;

Pune bucatile de pui intr-o tava cu hartie de copt si bag-o in cuptor la 180 de grade C, pentru 10 min;

Presara patrunjel deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca