Salata asortata

Se spala bine salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se taie fasii. Se spala ardeii, se indeparteaza coditele si semintele, apoi se taie ro

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 salata verde
  • 2 oua fierte tari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 castravete
  • 250 g sparanghel
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala bine salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se taie fasii.

Se spala ardeii, se indeparteaza coditele si semintele, apoi se taie rondele. Se spala castravetele si se taie felii subtiri. Se curata ouale de coaja, apoi se taie felii.

Se pun toate ingredientele intr-o salatiera mare si se amesteca usor.

Separat, se amesteca uleiul cu otetul, sparanghelul taiat fin, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna peste ingredientele din salatiera.

Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame si se serveste.
Preparatul se asezoneaza in ultimul moment, exact inainte de a fi servit, pentru a evita vestejirea salatei. Pentru a da salatei un gust deosebit si un plus de vitamine, se poate presara deasupra putin marar si patrunjel tocat.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!