Salata cu paste

Salata cu paste este un fel de mancare foarte satios, usor de facut si preferat de toata lumea, mai ales in zilele toride de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr macaroane scurte (penne
  • rigatoni sau alte tipuri)
  • 20 masline negre sau verzi
  • 1 legatura patrunjel sau cateva fire de menta
  • 1 ardei mare rosu
  • 1 ceapa rosie sau 4-5 fire ceapa verde
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cutie Hopla (sau puteti inlocui cu un sos de iaurt
  • maioneza
  • etc)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, apoi se toarna peste ele o cana de apa rece si se lasa la scurs.
Legumele se spala foarte bine, se taie julien si se pun peste paste. Se adauga maslinele, verdeata tocata, sarea, piperul, zeama de lamaie, apoi sosul si se amesteca usor.

Pofta buna!


Puteti adauga in salata, carne si alte feluri de legume.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca