Salata de andive

Se aleg andive albe. Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult in apa deoarece capata u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g andive
  • 50 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie sau 1
  • 1-2 linguri otet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se aleg andive albe.

Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate.

Andivele se spala repede in apa rece.

Nu se tin mult in apa deoarece capata un gust amar.

Se taie in lung, in patru, pentru a desface toate foile si miezul si se pune totul intr-o salatiera.

Se sareaza, se adauga sosul pregatit separat din ulei, Zeama de lamaie, piper si, dupa gust, putin mustar.

Salata de andive se poate prepara si cu maio-

neza
Se consuma imediat sau cel mult in 2-3 ore de la pregatire.

Pofta buna!

Alte retete recomandate:

Salata de andive

Salata de vara dulce acrisoara,

Salata de varza acra cu macaroane

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...