Salata de andive

Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, otetul, piperul, mustarul, zaharul. Se amesteca bine si se lasa la odihn 10-15 minute.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 andive (curatate si taiate 1cm de la cotorul lor)
  • 1 ceapa rosie sau alba(iese mai buna cu cea rosie)
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/8 lingurita de piper
  • 1/4 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de otet alb
  • 6 lingurite de ulei de masline
  • bucati de nuca
  • usor prajite si taiate in bucatele mici-cam cat apuci cu un pumn
  • Blue Cheese
  • taiata marunt
  • cam 3 linguri cu varf
  • 8 curmale taiate marunt

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, otetul, piperul, mustarul, zaharul. Se amesteca bine si se lasa la odihn 10-15 minute.

Dupa acest timp, fie intr-o strecuratoare, fie cu putin tifon, se alege sosul (exact ca atunci cand faci branza de casa-pui ingredientele in tifon/strecuratoare si separi sosul de restul ingredientelor).

Lasi acest sos la temperatura camerei.

Fiecare frunza de andiva se aseaza pe farfurie. Daca se taie un pic de la cotorul ei, deci partea mai groasa, nu mai este amara. Pe fiecare frunza se aseaza Aceeasi cantitate de bucatele de blue cheese, de nuca si de curmale.

Este important sa se pastreze echilibrul intre ingrediente.


Dupa ce am umplut frunzele, se toarna, cu o lingura, sosul de mustar, se mai pune putin piper si este gata.

Reteta Salata de andive a fost propusa de bratiluca pe forum culinar.ro

Alte retete de salate gasiti aici:

Salata de vara dulce acrisoara,

Salata de varza acra cu macaroane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca