Salata de branza

Fierbem lintea intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 15 min. Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie rondele ceapa verde si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • linte
  • apa
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • usturoi
  • 3 rosii
  • branza de vaci mai putin sarata

Mod de preparare

Fierbem lintea intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 15 min. Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Se taie rondele ceapa verde si se caleste putin in unt. Se toaca usturoiul.

Se curata rosiile si se taie felii. Se adauga la ceapa verde, impreuna cu usturoiul si se calesc putin.

Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se incinge cuptorul la 200 °C.

Se taie cuburi branza; se asaza intr-un castron, cu linte si amestecul de ceapa verde.

Dressing

Se amesteca otetul cu sare, piper, zahar si 2 linguri de ulei de masline.

Se amesteca salata.

Se taie felii painea-bagheta si se stropeste cu restul de ulei de masline.

Se frige pe gratarul cuptorului cca 5 min. Se repartizeaza salata in boluri si se presara nasturei.
Se serveste cu feliile de paine prajita.

Alte salate recomandate

Salata telina

Salata cruditati

Salata ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...