Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de mustar (ca sa nu se taie), sare. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa se dilueaza cu doua linguri de zeama de lamaie. Soia (ingredient optional) se fierbe citeva minute in apa cu condimente, se scurge bine si se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii, se taie cubulete, se lasa sa se raceasca. Se taie castraveciorii sau gogonelele in cubulete mici, se scurg de zeama pe care o lasa. Se pun toate ingredientele intr-un castron impreuna cu restul de mustar, se aduga sare si piper si se da la rece.
Se serveste in boluri ornate cu masline si fisii subtiri de gogosari murati
M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...
Dulceata de nuciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura