Salata de cartofi cu ceapa

Cartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel ca si ceap

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 150 g ceapa
  • 2-3 linguri otet
  • 100 ml ulei
  • o legatura de verdeata
  • sare
  • piper
  • masline

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in

apa cu sare.

Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel ca si ceapa.

Verdeata (patrunjel sau marar) se taie marunt.

Cartofii se amesteca impreuna cu ceapa intr-un castron si se potrivesc dupa gust, cu sare, piper, otet si ulei.

Se asaza pe platou sau intr-o salatiera, se presara cu verdeata, iar pe deasupra se orneaza cu masline unse cu ulei.
Alte retete recomandate

Salata boeuf

Salata pui

Salata fructe

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...