Salata de cartofi cu ceapa

Cartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel ca si ceap

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 150 g ceapa
  • 2-3 linguri otet
  • 100 ml ulei
  • o legatura de verdeata
  • sare
  • piper
  • masline

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in

apa cu sare.

Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel ca si ceapa.

Verdeata (patrunjel sau marar) se taie marunt.

Cartofii se amesteca impreuna cu ceapa intr-un castron si se potrivesc dupa gust, cu sare, piper, otet si ulei.

Se asaza pe platou sau intr-o salatiera, se presara cu verdeata, iar pe deasupra se orneaza cu masline unse cu ulei.
Alte retete recomandate

Salata boeuf

Salata pui

Salata fructe

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...