Salata de cartofi cu ceapa

Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care se adauga zaharul si sar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe
  • 1/2 ceasca de otet indoit cu apa
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingura zeama de lamiie sau otet
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care se adauga zaharul si sarea.

Se taie cepele felii foarte subtiri, se amesteca cu cartofii, se potriveste de sare, se acopera si se da la rece.

A doua zi se face o maioneza din 2 galbenusuri, cu ulei, sare, piper, si lamaie sau otet.

Se subtiaza cu apa, atit cit sa se poata amesteca usor cu salata de cartofi.

Se potriveste de sare si lamiie.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Retete Montignac File de cod cu spanac

Bors de urzici cu ardei gras

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...