Salata de ciuperci

Alegeti ciuperci mici, tinere si albe pe care le spalati in mai multe ape reci si le puneti la fiert in apa clocotita in care ati adaugat zeama de lam

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciuperci
  • o lamaie mare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar
  • apa in care au fiert ciupercile
  • usturoi

Mod de preparare

Alegeti ciuperci mici, tinere si albe pe care le spalati in mai multe ape reci si le puneti la fiert in apa clocotita in care ati adaugat zeama de lamaie si un varf de cutit cu sare.

Dupa 15 minute de clocote potrivite, scoateti ciupercile intr-o strecuratoare si raciti-le sub jet de apa rece.

Apa in care au fiert ciupercile pastrati-o pentru diverse preparate.

In continuare, taiati ciupercile in feliute subtiri, puneti-le in salatiera si amestecati-le cu un sos pregatit din ulei,

zeama de lamaie, marar, sare si putina apa in care au fiert ciupercile.
Serviti salata de ciuperci ca aperitiv ori drept garnitura la

fripturi.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide