Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude. Se pune o oala de 2 l cu
Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude.
Se pune o oala de 2 l cu apa si doua varfuri de sare de bucatarie la fiert. Cand apa da in clocot se introduc buchetelele si se lasa ca 15 minute sa fiarba pana se inmoaie dar nu sa se zdobeasca in apa.
Se scurg bine de apa si apoi se paseaza cu fundul unei linguri de lemn asa incat sa se obtina o pasta omogena care se aseaza intr-un bol de 2-3 l si apoi se mixeaza bine adaugand uleiul progresiv.
La sfarsit, cand compozitia a devenit spumoasa, se adauga cei 6 catei de usturoi, pisati in prealabil si dupa preferinte o lingura, doua de maioneza si putina verdeata. Se mai mixeaza putin .
Este tartinabila, ideal cu felii de paine de casa cu adaos de cereale.
Se serveste imediat dupa preparare. In timp isi modifica culoarea si consistenta devenind neatragatoare.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa