Salata de couscous

Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cesti supa de legume
  • 3/4 linguri scortisoara
  • 1/2 lingura ghimbir
  • 1/2 lingura chimion macinat
  • 1/4 lingura sofran
  • 1 ceasca de couscous
  • 1 morcov mediu
  • taiat in felii de 1/2 centimetru
  • 1 ceapa rosie mica
  • taiata in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 ardei gras rosu mediu
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 castravete mic
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 mar mic
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1/3 ceasca smochine sau curmale
  • taiate bucatele
  • 1-2 cesti naut
  • din conserva sau fiert
  • 1/4 ceasca zeama de lamaie
  • proaspata
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul de fierbere, timp de 1 minut. Acopera apoi bine cratita si da la o parte de pe foc, lasand inca 15 minute. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si transfera-l intr-un bol, lasand sa se raceasca. Apoi amesteca din nou, avand grija sa nu desfaci eventualii bulgari formati. Adauga morcovul, ardeiul, castravetele, ceapa, marul, smochinele, nautul si amesteca. Intr-un borcanel mic, cu capac, adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si sarea, pune capacul si agita bine, pana la amestecare. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine. Acopera bolul si pune compozitia la frigider cateva ore. Salata se mai poate asezona cu mai multa zeama de lamaie, sare sau piper, dupa gust, inainte de servire.


Va recomand sa o serviti cu felii de rosii proaspete.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa