Salata de couscous

Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cesti supa de legume
  • 3/4 linguri scortisoara
  • 1/2 lingura ghimbir
  • 1/2 lingura chimion macinat
  • 1/4 lingura sofran
  • 1 ceasca de couscous
  • 1 morcov mediu
  • taiat in felii de 1/2 centimetru
  • 1 ceapa rosie mica
  • taiata in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 ardei gras rosu mediu
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 castravete mic
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1 mar mic
  • taiat in cuburi de 1/2 centimetru
  • 1/3 ceasca smochine sau curmale
  • taiate bucatele
  • 1-2 cesti naut
  • din conserva sau fiert
  • 1/4 ceasca zeama de lamaie
  • proaspata
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul de fierbere, timp de 1 minut. Acopera apoi bine cratita si da la o parte de pe foc, lasand inca 15 minute. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si transfera-l intr-un bol, lasand sa se raceasca. Apoi amesteca din nou, avand grija sa nu desfaci eventualii bulgari formati. Adauga morcovul, ardeiul, castravetele, ceapa, marul, smochinele, nautul si amesteca. Intr-un borcanel mic, cu capac, adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si sarea, pune capacul si agita bine, pana la amestecare. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine. Acopera bolul si pune compozitia la frigider cateva ore. Salata se mai poate asezona cu mai multa zeama de lamaie, sare sau piper, dupa gust, inainte de servire.


Va recomand sa o serviti cu felii de rosii proaspete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca