Alegem cea mai fruoasa fasole si o spalam cu apa rece si se lasa la inmuiat citeva ore. Se arunca apa in care a stat, se pune la foc cu apa cit s-o ac
Alegem cea mai fruoasa fasole si o spalam cu apa rece si se lasa la inmuiat citeva ore.
Se arunca apa in care a stat, se pune la foc cu apa cit s-o acopere si se da in clocot. Prima apa se arunca,, apoi se adauga alta apa si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie biné bobul.
Zarzavatul, curatat si spalat, se pune la fiert imediat ce incepe fasolea sa fiarba.
Ca sa nu se desfaca bobul, trebuie sa se adauge sare la fiert inca de la primele clocote.
Fasolea se scurge si se pune in salatiera.
Peste ea se pune o ceapa tocata, frecata cu sare
si spalata cu apa rece. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se adauga un sos facut din mustar, ulei si otet. Sosul se pune o data cu ceapa, dupa ce fasolea s-a racit. Salata astfel pregatita se presara cu patrunjel tocat si
se orneaza cu felii de morcov si pastirnac.
Se serveste in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta.
Alte salate
Salata de cruditati
Salata boeuf
Salata bulgareasca
Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...
Ciorba de perisoare a la grecOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj