Salata de legume cu maioneza de avocado este o salata de cruditati simpla, delicioasa si foarte sanatoasa.
Daca ati cumparat un avocado tare, pentru a grabi procesul de coacere puteti sa il puneti la intuneric pentru 1-2 zile. Astfel, fructul se va coace si va deveni mai bun si mai usor de gatit.
Avocado se taie in doua, se scoate samburele, apoi, cu o lingurita, se scoate tot miezul pana aproape de coaja. Miezul se pune intr-un castron sau in mojar, se pune zeama de lamaie si un praf de sare peste el si se paseaza foarte bine.
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Usturoiul se piseaza, ceapa se toaca marunt iar ardeiul se taie fasii mici. Se pun toate intr-un castron, peste care adaugam maioneza de avocado. Se mai adauga 2 linguri de ulei de masline, apoi se amesteca usor pentru incorporare si se potriveste de sare si piper dupa gust.
Rosia se taie felii, cu care se orneaza salata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Salata de legume cu maioneza de avocado se poate servi ca atare sau alaturi de alte mancaruri: branzeturi, gratare, etc.
Se serveste imediat dupa preparare.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa