Salata de orez cu legume

Orezul curatat si spalat in mai multe ape se pune la fiert in apa cu sare. Se scoate cand este fiert, se spala in apa rece, se scurge bine si se pune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca de orez
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingura de mustar
  • sare
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ceapa
  • piper macinat
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri de ulei
  • verdeata

Mod de preparare

Orezul curatat si spalat in mai multe ape se pune la fiert in apa cu sare. Se scoate cand este fiert, se spala in apa rece, se scurge bine si se pune intr-un castron adanc. Se toaca ceapa si se amesteca peste orez si se face un sos din mustar frecat cu ulei, otet si piper macinat, care se toarna peste orez.

Cand este omogen, amestecul se pune pe un platou, se

orneaza cu felii de rosii, felii de ardei gras si rondele de ou fiert tare.
Se presara deasupra verdeata tocata si se lasa salata la rece. Se serveste in aceeasi zi.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

salata orientala

salata vinete

salate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca