Salata de praz cu maioneza

Alegem fire subtiri de praz, se curata de foile de deasupra, se taiebucati mari de 4—5 cm, se clocotesc in apa cu sare. Se scot dupa zece minut

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5—6 fire de praz
  • 1 lingura de mustar
  • 1 galbenus crud
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de otet
  • sare

Mod de preparare

Alegem fire subtiri de praz, se curata de foile de deasupra, se taiebucati mari de 4—5 cm, se clocotesc in apa cu sare. Se scot dupa zece minute, se lasa sa se scurga si se pun in salatiera.

Din galbenusul crud, ulei si otet se face o maioneza groasa care se toarna peste praz.
Se amesteca cu atentie, se lasa salata la rece o ora si se serveste.

Servim ca aperitiv

Alte retete

Ciorba radauteana

Sparanghel

Ciorba de salatal

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...