Salata de rosii

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml ap

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 3 lingurite de otet de mere
  • 1 lingurita de glucoza
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • oregano
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml apa la care adauga 3 lingurite de otet de mere, o lingurita cu glucoza si o jumatate de lingurita de sare. Se toarna sosul peste rosii, deasupra se taie marunt o ceapa rosie.

La sfarsit, se presara cu piper macinat sau oregano si cascaval ras.

Inainte de servire, se portioneaza in farfurii intinse mici, se stropeste cu ulei de salata, apoi se imparte sosul in mod egal, in farfurii.

Salata poate fi mai picanta daca in loc de ceapa se da gust cu doi catei de usturoi pisati peste rosii.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Salata de linte cu legume

Salata de pui

Salata de cruditati cu smantana

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!