Salata de sfecla rosie cu branza feta

Salata de sfecla rosie cu branza feta este atat o gustare hranitoare si satioasa, cat si o garnitura ideala pentru un gratar de pui sau alta carne slaba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 sfecle rosii fierte
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • o treime dintr-o lamaie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g branza feta
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca aveti sfecla rosie proaspata, aceasta se curata de frunze, se spala si se curata cu un burete. Apoi se fierbe cu putina sare cam 15-20 de minute cu tot cu coaja, pana cand intra usor furculita in ea. Sfecla se pune la fiert in apa cand aceasta clocoteste. Dupa ce a fiert se lasa la racit. O alta varianta, ar fi sa o coaceti la cuptor timp de 20 de minute, iese mult mai gustoasa.
Daca nu doriti sa mai fierbeti sfecla, in supermarketuri gasiti sfecla rosie deja fiarta pe aburi, care poate fi solutia de compromis.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt.
Sfecla fiarta se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se pune la tocator. Adaugam peste sfecla rasa otetul balsamic, 2-3 linguri de ulei de masline, un praf de sare si unul de piper. Apoi stoarceti zeama de lamaie peste sfecla si mai adaugati jumatate din patrunjelul tocat.
Amestecati usor, avand grija ca sfecla sa nu se sfarame, apoi o asezati pe o farfurie. Presarati restul de patrunjel tocat deasupra, apoi luati branza feta si o rupeti deasupra sfeclei. Daca doriti, o puteti taia cu cutitul.
La final, stropiti totul cu 1-2 linguri ulei de masline.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Salata de sfecla rosie cu branza feta se serveste alaturi de fripturi sau gratare.
Se poate servi si ca atare, deoarece este consistenta si gustoasa.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa