Salata de sparanghel

Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai parte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingurita de mustar
  • sare

Mod de preparare

Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.

Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierbind prea mult.

Cand sint gata, se scurg, se aseaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de fasole verde

Sparanghel alb cu muschi crocant si sos

Sparanghel cu sunca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca