Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai parte
Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.
Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierbind prea mult.
Cand sint gata, se scurg, se aseaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba de fasole verde
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Sparanghel cu sunca
Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovazOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj