Salata de taitei

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cind sint gata si se scurg bine. Se pun intr-un castron adinc si se acopera cu sos alb. Sosul se pregateste

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g taitei
  • 1 cana de sos alb
  • 200 g peste afumat
  • citeva masline

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cind sint gata si se scurg bine.

Se pun intr-un castron adinc si se acopera cu sos alb. Sosul se pregateste pe foc mic din : o lingura de unt, doua linguri de faina, o cana de lapte dulce si zeama de lamiie si sare.

Cind sosul arata ca o smintina groasa, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se lasa sa se raceasca, dupa care se poate folosi. Pestele se taie felii subtiri, se pune peste salata, se amesteca usor pina se omogenizeaza totul, dupa care se garniseste salata cu felii de masline si se pune la rece pentru o ora.
Alte retete culinare

Ciuperci la cuptor

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie cu mar si portocala

Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...

Smoothie cu mar si portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca