Salata de taitei

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cind sint gata si se scurg bine. Se pun intr-un castron adinc si se acopera cu sos alb. Sosul se pregateste

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g taitei
  • 1 cana de sos alb
  • 200 g peste afumat
  • citeva masline

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cind sint gata si se scurg bine.

Se pun intr-un castron adinc si se acopera cu sos alb. Sosul se pregateste pe foc mic din : o lingura de unt, doua linguri de faina, o cana de lapte dulce si zeama de lamiie si sare.

Cind sosul arata ca o smintina groasa, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se lasa sa se raceasca, dupa care se poate folosi. Pestele se taie felii subtiri, se pune peste salata, se amesteca usor pina se omogenizeaza totul, dupa care se garniseste salata cu felii de masline si se pune la rece pentru o ora.
Alte retete culinare

Ciuperci la cuptor

Ciulama de ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos