Telina se spala bine, se curata de partea lemnoasa si se da prin razatoarea cu gauri mari. Dintr-un galbenus fiert tare si un galbenus crud, sarat din
Telina se spala bine, se curata de partea lemnoasa si se da prin razatoarea cu gauri mari. Dintr-un galbenus fiert tare si un galbenus crud, sarat dinainte, care se freaca bine, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care apoi se subtiaza cu zeama de lamiie turnata, de asemenea, putin cite putin. Cind maioneza este gata, se taie marunt castravetii, se amesteca bine cu maioneza si totul se toarna peste telina din salatiera. Se amesteca din nou totul bine de tot, se gusta de sare, daca este necesar se mai adauga, apoi se netezeste suprafata si se garniseste cu foi de salata verde sau varza rosie taiata ca taiteii. Se presara deasupra albus fiert tare si tocat marunt.
Se serveste imediat
Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...
Aperitiv langosi cu branza sarataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj