Salata de varza

O ceapa mica se taie fideluta. La 40 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri cu varf de glucoza si o lingurita de sare. Sosul obtinu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 linguri de otet de mere
  • 2 linguri de glucoza
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g varza
  • ulei
  • chimen
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de smantana

Mod de preparare

O ceapa mica se taie fideluta. La 40 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri cu varf de glucoza si o lingurita de sare.

Sosul obtinut se toarna peste ceapa, se rade apoi sau se jiluieste varza (300 g) si se amesteca cu sosul.

Se introduce intr-un borcan de 800 g cu capac metalic si se lasa le frigider cateva zile ca gusturile sa se intrepatrunda.

Inainte de consum, se portioneaza pe farfurii mici intinse, se stropeste cu putin ulei de salata, apoi se imparte proportional sosul si deasupra se presara cu seminte de chimen.

Gustul va deveni mai intens daca chimenul se prajeste si se fierbe.

Ceaiul strecurat si rece se amesteca cu sosul de salata. Pentru persoanele cu dantura sensibila, sarea se amesteca separat cu varza si dupa o odihna de cca un sfert de ora de muiere, se adauga sosul de salata. Nu va mai fi atat de crocanta.

Pentru persoanele amatoare de gusturi combinate, se poate obtine unul deosebit daca in varza pusa la macerat se adauga un sfert de lingurita cu sare, un catel de usturoi pisat, precum si 3 linguri de smantana.

Dupa racire, se serveste de asemenea presarata cu seminte de chimen.
Pofta buna!

Alte retete salate recomandate:

Salata de pui

Salata de morcovi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...