Salata de vinete

Coacem vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga. Cind s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron. Se am

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 dovlecel
  • 1 cescuta de lapte dulce
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Coacem vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga.

Cind s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron.

Se amesteca cu un dovlecel fiert si tocat marunt, cu ceapa tocata si frecata cu sare, apoi se amesteca salata cu o lingura de lemn, adaugind treptat laptele, apoi uleiul. Se amesteca intr-un singur sens pina la omoge-

nizarea completa a compozitiei. Salata nu se tine la rece. Se serveste in aceeasi zi.

Laptele si dovlecelul adaugate salatei o fac dietetica.
Alte retete

Ciorba radauteana

Sparanghel

Ciorba cu loboda

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca