Salata greceasca cu pita

O salata greceasca cu feta autentica, rosii dulci , masline kalamata si capere in ulei

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE SALATA
  • Branza Feta – 200 g
  • Rosii cherry cat mai colorate si mai coapte – cca 300 g
  • 1 castravete fabio
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapa rosie mica
  • Fresh-ul de la 1 lamaie
  • 50 ml de apa
  • 1 lingura generoasa de capere in ulei
  • 12-15 masline kalamata
  • 9-10 frunze de busuioc proaspat
  • 9-10 frunze de oregano
  • 4-5 frunze de menta
  • Sare si piper dupa gust
  • INGREDIENTE PITA
  • Drojdie uscata – 1 plic
  • Apa calduta – 250 ml
  • Faina – 400 g
  • Ulei de masline – 50 ml
  • Sare – 1 lingurita

Mod de preparare

Pasii de preparare:

  1. Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia.
  2. Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta cca 6-8 minute, pana se incorporeaza toata faina. Pune aluatul intr-un castron, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l 2 ore la crescut la loc calduros.
  3. Taie castravetele pe jumatate pe lungime si apoi felii si pune-l intr-un castron.
  4. Taie ceapa julien, dar nu o pune direct in salata, las-o un pic in apa rece in care storci o lamaie. O sa ii mai taie din iuteala.
  5. Taie ardeiul gras rondele si pune-l peste castraveti. Continua cu rosiile cherry taiate pe jumatate.
  6. Adauga frunze proaspete de busuioc, menta si oregano si caperele in ulei stoarse bine.
  7. Pentru asezonare amesteca ulei de masline extravirgin, sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper.
  8. Pune si ceapa peste legume, toarna dressingul si amesteca. Pune apoi totul pe un platou mare si adauga deasupra masline Kalamata si branza Feta. Incearca sa cumperi o feta greceasca – reteta trebuie sa contina minim 70% lapte de capra.
  9. Pentru pita, portioneaza aluatul crescut in 4 bucati, fa 4 bile, infasoara-le cu folie de plastic si lasa-le 10 minute. Apoi intinde-le cu un sucitor si coace-le in tigaie cateva minute. Pentru a le pastra consistenta moale, scoate-le pe un tocator si acopera-le cu un prosop umed. 

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii