Salata in cos de paine

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. Cosul de paine din aceasta reteta culinara il puteti folosi la orice reteta de salata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru painica aveti nevoie de:
  • 200 g faina
  • 10 g drojdie proaspata diluata in 100 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g margarina
  • Pentru salata:
  • o salata
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura ridichi
  • 100 g muschi de porc
  • branza
  • puteti adauga rosii
  • castraveti
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat
  • patrunjel

Mod de preparare

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. De altfel cosul de paine, sau tot la fel il puteti face din aluat de foietaj, poate fi folosit la servirea mai multor tipuri de mancare.

Pentru aluat puneti toate ingredientele mentionate intr-un bol si le framantati bine. Aluatul format il puneti la rece pentru circa 30 de minute.

Cand s-a scurs jumatatea de ora, scoateti aluatul si intindeti-l dupa dimensiunea tavii pe care o folositi. Tava trebuie mai intai sa o ungeti cu margarina si faina si apoi captusiti cu aluatul. Pentru ca aluatul sa isi mentina forma pe care i-ati dat-o puneti peste hartie de copt si peste fasole uscata sau orez si dati apoi la cuptor 25 minute la 170 grade.

Dupa acest interval scoateti hartie si afsolea si mai dati cam 5 minute la cuptor.

Pentru salata taiati ingredientele, le stropiti cu ulei de masline, sare, patrunjel, piper, cascaval ras, ardei iute uscat, amestecati bine si dupa ce ati scos cosul de paine din forma le puneti pe toate pe painea-farfurie.


Salata in cos de paine se serveste cu o bere rece sau a un pahar cu vin alb demisec.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca