Salata orientala de sezon

Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi, dupa ce s-au racit, se curata si se taie in felii subtiri. La fel se taie si ceapa. Ardeii grasi se taie subt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g ceapa
  • 2-3 ardei grasi
  • 300 g rosii
  • 200 g castraveti verzi
  • 50 ml otet
  • 1-2 legaturi ridichi de luna
  • 1 legatura verdeata
  • 2 oua
  • 50 g masline
  • 80 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi, dupa ce

s-au racit, se curata si se taie in felii subtiri. La fel se taie si ceapa.

Ardeii grasi se taie subtiri ca fideaua, rosiile se taie in rondele, la fel si castravetii curatati de coaja, apoi se pun impreuna cu cartofii si ceapa intr-un castron.

Se amesteca toate si se adauga ulei, sare, piper si otet dupa gust.

Se asaza salata pe platou, se presara cu patrunjel verde taiat marunt, iar deasupra se orneaza cu ridichi de luna taiate in rondele subtiri, cu oua fierte tari taiate in sferturi sau in felii si cu masline.
Pofta buna!

Va recomandam si alte salate:

Salata pui

Salata icre

Salata conopida

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!