Salata picanta de orez

Se fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert batonul de scortisoara. Se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez cu bobul lung
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 ardei iute
  • taiat felii subtiri
  • 2 lamài (coaja rasa si sucul)
  • 1 lingurita zahar
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1/2 castravete
  • curatat de coaja si fara seminte
  • 4 nectarine sau piersici
  • taiate cubulete
  • 50g nuci tocate
  • 1 legatura de ceapa verde
  • tocata

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert batonul de scortisoara. Se amesteca intr-un borcan cu capac ardeiul iute sucul si coaja celor doua lamii,zaharul si uleiul. Se agita bine.Se scurge orezul, se scoateti batonul de scortisoara si se adauga jumatate din sosul pregatit peste orezul fierbinte. Se adauga castravetele, piersicile, nucile, ceapa si restul de sos. Se amesteca totul si se serveste.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...