Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa c
Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa care
se taie in lung in 4 sau in 6.
Daca salata este prea tanara si nu are inca miez,
se alege foaie cu foaie, se pune in salatiera si se toarna sosul peste ea in momentul servirii.
Separat, intr-o ceasca, se prepara sosul, din ulei si otet sau zeama de la o lamaie.
La nevoie otetul se poate dilua cu putina apa, iar dupa plac se poate adauga o lingurita de mustar sau zahar sau,
dupa preferinta, se poate adauga la salata si putin mujdei de usturoi.
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de pui
Salata orientala
Salata de telina telina si morcovi
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii