Salata verde

Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa c

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 salate verzi cu miez sau mai multe daca sunt
  • mici
  • ulei
  • sare
  • otet sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa care

se taie in lung in 4 sau in 6.

Daca salata este prea tanara si nu are inca miez,

se alege foaie cu foaie, se pune in salatiera si se toarna sosul peste ea in momentul servirii.

Separat, intr-o ceasca, se prepara sosul, din ulei si otet sau zeama de la o lamaie.

La nevoie otetul se poate dilua cu putina apa, iar dupa plac se poate adauga o lingurita de mustar sau zahar sau,

dupa preferinta, se poate adauga la salata si putin mujdei de usturoi.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de pui

Salata orientala

Salata de telina telina si morcovi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii