Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa. Intr-un castron se pregateste un sos
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa.
Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, atunci acesta trebuie frecat la inceput cu uleiul, turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet.
Cind sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si lingura de salata.
Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, caci daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust.
O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca se tine un timp in apa rece.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Salata de legume
Salata boeuf
Salata orientala
Am revenit la topul 50, cu cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 . Usor...
Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj