Salata verde

Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa. Intr-un castron se pregateste un sos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana mare de salata
  • 3 linguri de ulei
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • mustar

Mod de preparare

Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa.

Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, atunci acesta trebuie frecat la inceput cu uleiul, turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet.

Cind sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si lingura de salata.

Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, caci daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust.

O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca se tine un timp in apa rece.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Salata de legume

Salata boeuf

Salata orientala

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii