Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa. Intr-un castron se pregateste un sos
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa.
Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, atunci acesta trebuie frecat la inceput cu uleiul, turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet.
Cind sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si lingura de salata.
Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, caci daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust.
O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca se tine un timp in apa rece.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Salata de legume
Salata boeuf
Salata orientala
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti