Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bi
Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bine inchisa la gura pentru 10 minute la congelator).
Salata frageda se spala sub jet de apa puternic, apoi, luand cate o mana de frunze , se taie de doua degete latime.
Dupa aceea, se amesteca in 80 ml apa 4 linguri de glucoza, 2 lingurite cu sare, 6 linguri (8 ml) otet de mere. Salata se pune in acest sos, se amesteca si se lasa un sfert de ora sa se macereze.
Salata se serveste scotand-o din sos si stropita doar cu putin sos.
Cel mai simplu mod de a proceda ca atare este acela de a o stropi gata preparata cu o lingurita de ulei presat la rece.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Salata orientala
Salata de sfecla rosie cu hrean
Salata de conopida
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti