Salata verde

Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 capatani de salata verde
  • 4 linguri de glucoza
  • 2 lingurite cu sare
  • 6 linguri de otet de mere
  • ulei

Mod de preparare

Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bine inchisa la gura pentru 10 minute la congelator).

Salata frageda se spala sub jet de apa puternic, apoi, luand cate o mana de frunze , se taie de doua degete latime.

Dupa aceea, se amesteca in 80 ml apa 4 linguri de glucoza, 2 lingurite cu sare, 6 linguri (8 ml) otet de mere. Salata se pune in acest sos, se amesteca si se lasa un sfert de ora sa se macereze.

Salata se serveste scotand-o din sos si stropita doar cu putin sos.

Cel mai simplu mod de a proceda ca atare este acela de a o stropi gata preparata cu o lingurita de ulei presat la rece.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Salata orientala

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de conopida

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...