Salata verde

Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 capatani de salata verde
  • 4 linguri de glucoza
  • 2 lingurite cu sare
  • 6 linguri de otet de mere
  • ulei

Mod de preparare

Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bine inchisa la gura pentru 10 minute la congelator).

Salata frageda se spala sub jet de apa puternic, apoi, luand cate o mana de frunze , se taie de doua degete latime.

Dupa aceea, se amesteca in 80 ml apa 4 linguri de glucoza, 2 lingurite cu sare, 6 linguri (8 ml) otet de mere. Salata se pune in acest sos, se amesteca si se lasa un sfert de ora sa se macereze.

Salata se serveste scotand-o din sos si stropita doar cu putin sos.

Cel mai simplu mod de a proceda ca atare este acela de a o stropi gata preparata cu o lingurita de ulei presat la rece.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Salata orientala

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de conopida

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii