Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bi
Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bine inchisa la gura pentru 10 minute la congelator).
Salata frageda se spala sub jet de apa puternic, apoi, luand cate o mana de frunze , se taie de doua degete latime.
Dupa aceea, se amesteca in 80 ml apa 4 linguri de glucoza, 2 lingurite cu sare, 6 linguri (8 ml) otet de mere. Salata se pune in acest sos, se amesteca si se lasa un sfert de ora sa se macereze.
Salata se serveste scotand-o din sos si stropita doar cu putin sos.
Cel mai simplu mod de a proceda ca atare este acela de a o stropi gata preparata cu o lingurita de ulei presat la rece.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Salata orientala
Salata de sfecla rosie cu hrean
Salata de conopida
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii