Salate de orez brun cu curry

Pune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale. Separat, inmoaie ceapa un minut in

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • apa
  • sare
  • 300 grame orez brun
  • de preferinta cu bobul lung
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura chimen macinat
  • 3 lingurite praf de curry
  • 75 ml suc de portocale
  • 100 grame de caise uscate
  • taiate marunt
  • 75 grame de stafide sau sultanine

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale. Separat, inmoaie ceapa un minut in cateva picaturi de apa (ca sa eviti folosirea uleiului), adauga praful de curry si chimen si mai lasa 2 minute. Toarna si sucul de lamaie, si ia-le de pe foc, dupa inca un minut.

Pune orezul intr-un bol mai mare si amesteca bine cu sosul de mai sus. Adauga feliutele de caise si stafidele, cat orezul mai este cald inca, apoi sare si piper dupa gust, amesteca inca o data, pune un capac si lasa 2 ore, ca sa patrunda aromele.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...