Salata asortata cu maioneza

Se prepara o maioneza obisnuita din doua uoa. Se adauga putin zahar sa fie mai gustoasa. Dupa preferinte, se condimenteaza cu marar sau condimente mix

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru maioneza:
  • 2 oua
  • zahar
  • marar
  • 200ml smantana
  • 200 ml chefir
  • Alte ingrediente:
  • 1 capatana varza
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 conserva de porumb fiert
  • 1 borcan de mazare verde(conserva)
  • 2 morcovi taiati cubulete (fierti)
  • se pot folosi si cruzi taiati betisoare lungi si subtiri
  • 1 mar -acrisor

Mod de preparare

Se prepara o maioneza obisnuita din doua uoa.

Se adauga putin zahar sa fie mai gustoasa. Dupa preferinte, se condimenteaza cu marar sau condimente mixte, 1 pahar de smantana cu procentaj mic de grasimi. Se taie varza fasii subtiri, la fel si ceapa, se sareaza si se lasa la odihna. Marul se taie cubulete. Dupa putin timp, varza se preseaza cu mainile (sa elibereze apa si sarea), se adauga la preparatul inceput impreuna cu ingredientele ramase, se amesteca bine, se pune la rece.
Se serveste cu friptura.

Alte salate retete recomandate:

Salata de pui

Salata orientala

Salata de vinete

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii