Salata cu pepene galben, dovlecei si branza topita

Salata cu pepene galben, dovlecei si branza topita este o explozie de arome, o salata fina si cremoasa care-ti rasfata simturile...

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei micuti
  • pepene galben (250 g
  • cam un sfert de pepene)
  • 150 g branza topita
  • un iaurt (100 ml)
  • maioneza (2 linguri)
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • ulei de masline (3 linguri)
  • busuioc (proaspat sau uscat)
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Salata cu pepene galben, dovlecei si branza topita este o explozie de arome, o salata fina si cremoasa care-ti rasfata simturile...pepenele galben cu aroma lui deosebita, dovlecelul cu gustul lui aparte de proaspat si branza topita, fina si cremoasa…o combinatie delicioasa.

Dovleceii i-am taiat pe din doua, pe lungime, apoi in bucati pe lat si i-am pus in apa cu sare la fiert, 2-3 minute. Apoi i-am lasat la scurs si sa se raceasca.

Intr-o salatiera am pus branza topita si pepenele galben pe care l-am luat cu lingurita din felie.

Am pregatit un dressing de salata din iaurt, maioneza, ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, busuioc, sare si piper.

In final am pus si dovleceii in salatiera alaturi de pepene si branza topita si am amestecat cu dressingul; am dat la frigider, pentru ca salata cu pepene galben, dovlecei si branza topita se serveste rece.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...