Salata de boeuf

Se curata zarzavatul, se pune la fiert cu putina sare si apa calda cit sa o acopere. Cind cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 6 morcovi
  • 2 sfecle rosii
  • 4 oua fierte tari
  • 1 lingura de mustar
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 castraveti murati
  • 1 galbenus crud
  • 1 ceasca de ulei
  • 200 g carne fiarta de vita sau de pasare
  • 1 gogosar murat
  • sare

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se pune la fiert cu putina sare si apa calda cit sa o acopere. Cind cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se sfarime. Morcovii se mai fierb zece minute, dupa care se scoate tot zarzavatul si se taie in cuburi mici. Se curata castravetii de coaja, se taie la fel ca zarzavatul si se amesteca toate intr-un vas adinc. Daca este nevoie, amestecul se sareaza. Daca in salata se pune si sfecla, aceasta se fierbe separat, timp de doua ore, dupa care se scoate, se curata de coaja si se taie in cuburi mici.

Se face o maioneza virtoasa din galbenusul crud amestecat cu o lingura de mustar, zeama de lamiie si ulei adaugat putin cite putin.

Se taie carnea in cuburi mici, se amesteca cu legumele, apoi cu maioneza.

Se pastreaza doua linguri de maioneza pentru ornat. Salata se pune pe un platou, se acopera cu un strat subtire de maioneza, se orneaza cu felii de gogosar murat si jumatati de ou acoperite cu maioneza. Salata

de boeuf se poate tine de pe o zi pe alta, acoperita cu o farfurie inalta de sticla, pentru a-i pastra gustul intact.
Retetecare pot fi pregatite ca aperitiv

Pangasius

Rulada de spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca