Curatam zarzavatul, si il punem la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se
Curatam zarzavatul, si il punem la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se sfarame.
Morcovii se mai fierb zece minute, dupa care se scoatè tot zarzavatul si se taie in cuburi mici.
Se curata castravetii de coaja, se taie la fel ca zarzavatul si së amesteca toate intr-un vas adinc.
Daca este nevoie, amestecul se sareaza. Daca in salata se pune si sfecla, aceasta se fierbe separat, timp de doua ore, dupa care se scoate, se curata de coaja si se
taie in cuburi mici.
Se face o maioneza virtoasa din galbenusul crud amestecat cu o lingura de mustar, zeama de lamiie si ulei adaugat putin cite putin.
Taiem carnea cubulete mici, o amestecam cu legumele, apoi cu maioneza.
Se pastreaza doua linguri de maioneza pentru ornat. Salata se pune pe un platou, se acopera cu un strat subtire de maioneza, se orneaza cu felii de gogosar murat si jumatati de ou acoperite cu maioneza.
Salata de boeuf se poate tine de pe o zi pe alta, acoperita cu o farfurie inalta de sticla, pentru u-i pastra gustul intact.
Alte sugestii de salata
Salata peste
Salata greceasca
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii