Salata de cartofi cu mustar si smintina

Cartofii fierti in coaja se curata si dupa ce se racesc se taie felii. Se adauga cepele taiate, se amesteca cu otetul in care s-a dizolvat sarea si za

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi sapunari
  • 2 buc. ceapa de apa
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri otet de vin
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou tare
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 pahar smintina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr. masline

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se curata si dupa ce se racesc se taie felii. Se adauga cepele taiate, se amesteca cu otetul in care s-a dizolvat sarea si zaharul, apoi cu uleiul si piperul. Se prepara sosul frecind bine galbenusul tare dat prin sita si adaugind intii mustarul, apoi picatura cu picatura uleiul si zeama de lamiie. Se freaca bine pina devine un sos omogen, apoi se subtiaza cu smintina. Vasul in care se serveste salata se freaca cu usturoi, iar sosul se toarna peste cartofi.


Se serveste cu masline

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...